Formació d’art i sostenibilitat a Cornellà

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat organitza conjuntament amb la Xarxa d’Escoles per la Sostenibilitat de Cornellà de Llobregat tallers de formació al professorat de diferents nivells educatius. CACiS organitza per les escoles bressol el seu primer taller.

Aquest primer taller s’ha realitzar a l’escola Linda Vista de Cornellà, hem fet una introducció als pigments naturals i els colors de la tardor.

 

El taller

 

Hem tingut de sortir de l’escola per poder trobar plantes i flors. Amb aquest material hem vist les seves formes i colors i el primer que hem fet ha estat organitzar el conjunt de vegetals que hem agafat. A la tardor els colors els podem fer directament de les plantes, dels fruits i les poques flors que surten abans del fred.

Les estampacions que hem fet han estat directament transferint els colors, com els infants hem fet boletes amb les plantes i les flors , fent la finça amb els dits. Cada colors s’extreu per la pressió que fan els infants damunt del paper.

El sentit del tacte, la coordinació mà-ull (a través de la vista es dirigeix el moviment de la mà), la capacitat de fer pinça (subjectar o agafar els objectes oposant els dits índex i el polze) etc., són un conjunt de destreses (conegudes com habilitats motores fines) que va començar a desenvolupar l’infant des de ben petit i que continuarà perfeccionant a mesura que creix. Finalment hem treballat la tècnica japonesa tataki-zomé.

 

No Comments

Post A Comment