Rosen, Carmen i Chisholm, Alex

Residència 2016
Date
Category
Residència 2017
Tags
Alex, CArmen Rosen, Chisholm

Carmen Rosen

Durant els últims 16 anys, Carmen Rosen ha fet un ampli treball amb projectes d’art comunitari que tenen corrents locals, conques fluvials, barrancs i enfocament urbà de la natura per ressaltar el medi ambient. Va formar la Still Moon Arts Society el 2004 perquè creu que l’art inspira gent; L’art mou la ment i el cor per arrodonir llum sobre la nostra connexió amb el món natural. El Festival Renfrew Ravine Moon, ara en el seu 14è any, celebra artistes locals, la comunitat multicultural, Renfrew Ravine i la seu local Still Creek. Com a resultat del festival i de les activitats, la seva comunitat s’ha tornat molt activa i compromesa. Tenen un gran grup de joves voluntaris dedicats a treballar al Festival Moon, Canyon Management i ara prenem el lideratge en projectes d’art i medi ambient. Els projectes d’art elaborats amb la comunitat ara formen part de Renfrew Ravine amb mosaics d’art, bancs d’art i un laberint a l’aire lliure. La gent veu el barranc com un lloc del santuari al centre de la ciutat i ja no és un lloc per llançar escombraries. El més emocionant de tot, el salmó ha ressorgit a Still Creek a Vancouver després d’una absència de gairebé 80 anys!De 2006 a 2014 va ser artista resident amb el programa Arts and Health de la ciutat de Vancouver. Va treballar amb un grup d’ancians locals creant art amb ells i ajudant-los a explicar les seves històries a través de l’art.

Carmen Rosen ha fet a CACiS un estudi de les plantes de l’entorn del centre i els seus tints, ha trobat moltes varietats i ha identificat diferents fruits amb capacitats molt interessants.
Carmen escriurà les seves receptes per pintar els seus experiments de tintura i deixarà mostres dels resultats per als futurs artistes que volguin seguir desenvolupant una paleta de tints i colors locals.

L’estudi de les plantes és una de les activitats que ella ha estat fent durant aquest temps al centre juntament amb Alex Chisholm, músics que viuen a Vancouver, Canadá. Alex explora el disseny d’escultures i instruments sonors amb objectes naturals i trobats o reutilitzats, com ara fusta, roca, aigua i sistemes d’aire i metalls descarregats o altres objectes. Una mica de fusta, roca i vidre Els metalls es poden sintonitzar o utilitzar com a fonts de so atípic. Els sons de l’ocell, el vent, l’aigua i l’arbre es poden incorporar com a so ambiental de fons o treballar en paisatges sonors estructurats o composicions.

 

Alex Chisholm

Format com un músic professional especialitzat en guitarra i mandolina, els interessos d’Alex sempre s’han expandit més enllà de les disciplines tradicionals de les arts. Com a músic, els seus interessos i composicions es basen en múltiples influències de música celta, blues, jazz, bluegrass, europea oriental, clàssica i contemporània. Com a constructor talentós i explorador del món natural, Alex crea escultures de so amb localitzacions trobades, i va trobar i va construir objectes no tradicionals. També dissenya i construeix espectaculars jardins que combinen complexos mosaics de còdols i pedres precioses, enginyoses formes edificades i exuberants plantacions per a jardins de plantes autòctones, horts de menjars i jardins d’esbarjo amb habitacions a l’aire lliure definides per arbres i arbustos que ofereixen ombra clapada i Sol i 4 temporades d’una varietat rica en floració.Música i producció de festivals: Amb 35 anys d’experiència com a músic de gira, artista i administrador d’arts i festivals Alex es va graduar amb una educació en guitarra clàssica. Aviat va començar a tocar amb bandes folklòriques i experimentals i ràpidament va desenvolupar un amor per la mandolina, que es va convertir en el seu instrument d’elecció.Un concert promotor i músic itinerant es va associar amb companys de músics el 1988 per produir el primer festival musical de missió celebrant recentment el seu 29è any. Un any després va començar el Winter Roots Music Festival a Vancouver i més recentment és el fundador i director artístic del Gathering Festival, un festival de música i art al centre de la ciutat, el Summer Solstice Festival i el Day of the Dead Arts Festival.

 

If Stones Could Speak

Intervenció sonora en el paisatge

Amb el seu cant Alex a la natura, al bosc que ens ho dona tot iens permet fer tot, un cant alegre i punyent que els assitents aplaudeixen amb força. Comença el camí cap a la màgia i la sorpresa de la performance sonora de carem i Alex amb la participació de Laura Bataller, Gèraldine i Santi Careta.