Trepat, Ona

Residència 2017
Date
Category
Residència 2017
Tags
Ona Trepat

Projecte final de Grau Belles Arts

La intervenció que proposo, seguint amb el fil conductor del projecte, tindrà una intenció espaial, arquitectònica, on poder generar un espai des d’on habitar i relacionar-se amb l’espai natural alhora que percebre’l de manera diferent. També s’alimentarà del meu treball amb les fibres vegetals i la cistelleria realitzat fins al moment i tindrà una realització artesanal amb les mans com a úniques executores.

Un dels objectius del projecte és que cada estructura està pensada per dialogar amb el context que l’acull, amb un territori i grup humà particulars. Per això crec que la intervenció s’acabarà de definir un cop pugui establir aquests primers contactes i vincles amb el territori i el context que s’esdevingui.

Tot i així, a diferència de les altres dues intervencions, aquesta no la plantejo com una estructura amb salze o vímet viu, ja que s’ha acabat la temporada de plantació i tinc interès en treballar amb sec. Per aquesta intervenció faria una recopilació dels materials i plantes que he utilitzat aquests últims mesos, el vímet, la balca o l’espart i treballaria des d’un altre tipus de llenguatge. Alhora que plantejo d’afegir altres materials vegetals de la zona.

Concebo cada intervenció com un magatzem d’experiència, on des del seu plantejament fins al seu desenllaç s’ha esdevingut una acumulació de moments i vincles que documento en forma de conte o narració. M’agradaria realitzar la documentació de l’experiència a CACIS simultàniament durant l’estada i aconseguir definir la formalització d’aquesta narració.