CASAL D’ESTIU 2019

El centre d’art Contemporani i Sostenibilitat ( CACiS)El Forn de la calç presenta una nova edició de CACiS EDUCA ESTIU. Aquest any parlem dels HÀBITATS CREATIUS.

Oferim un casal d’estiu a l’aire lliure i en contacte amb la natura.  On els teus fills podran gaudir de propostes artístiques realitzant obres de Land Art, horticultura, botànica, arquitectura i altres ciències.

CACiS El forn de la Calç proposa un Casal diferent que promou la creativitat de manera original i a l’aire lliure. Cada setmana els tallers estan relacionats amb artistes contemporanis

Aquest any amb els artistes Heather Bryant & Rosa Doughty i Joan Villaplana.

Les activitats estan dissenyades per edats de 3 a 14 anys, jocs, excursions, teatre, dansa, música, pintura i moltes altres activitats que es podran fer durant cinc setmanes.

Us proposem cinc setmanes diferents i divertides:  Cinc setmanes que jugarem amb el medi. Amb “Hàbitats Creatius”els nens i nenes treballaran Bioconstruccions  a partir de l’observació, l’art i el medi.

Observarem les construccions que fan altres organismes a la natura. Una cabana al riu, un jardí subterrani, una ciutat dormitori, una residència amb vistes… El castor, la formiga, l’abella, la cigonya blanca i altres animals arquitectes, ens fan veure i entendre el seu pla de construcció amb tots els secrets i detalls. Veurem com molts artistes contemporanis parteixen d’aquesta observació per la realització de les seves creacions.

Les construccions dels éssers vius que ens envolten, els materials, les eines i la seva finalitat ens recorden a les nostres. Volem treballar i demostrar com el nostre entorn i els recursos que ens ofereix determinen el tipus de construcció que realitzem tant els humans com altres espècies animals. El resultat és una bio construcció, adaptada al medi i més sostenible. Les construccions que fan altres organismes a la natura estan pensades per tenir un gran nivell de confort tèrmic i visual mitjançant l’adequació del disseny, la geometria, l’orientació i la construcció de l’edifici a les condiciones climàtiques del seu entorn. La sorpresa és un resultat estètic i pràctic que estimula a l’artista.

Durant aquest Casal ens endinsarem en el procés creatiu a partir de l’observació dels treballs realitzats per altres éssers vius.

Edats:

De P3 a 6è de primària

Horari:

Entrada entre 8,45h i 9,15h – Sortida entre 13h i 13,15h.

Dates:

Del 25 de juny al 26 de juliolde 2019

Torns setmanals (de dilluns a divendres) Cada setmana treballarem jugant i aprenent!!!!

  • 1a SETMANA / DEL 25 AL 28 DE JUNY/ HÀBITATS LÍQUIDS / descobrirem les construccions dels essers vius del torrent de les Tàpies.
  • 2a SETMANA /  DEL 1 AL 6 DE JUlIOL / HÀBITATS VEGETALS / veurem com es relacionen plantes, animals i insectes. Nius i caus fets amb plantes i materials vegetals.
  • 3a SETMANA / DEL 8 al 12 DE JUlIOL / HÀBITATS CREATIUS / Una setmana diferent que neixen dels somnis del inconscient. Contes i llegendes. Màgia i creació artística en estat pur.
  • 4a SETMANA / DEL  15 AL 19 DE JULIOL/ Minenrals , fangs , pedres i altres materials els farem servir per la construcció de l’edifici eficient …..  / ACAMPADA
  • 5ena SETMANA / DEL 22 AL 26 DE JULIOL / cargols i molts altres intrusos beneficiosos o no viuen al nostre hort. Es anem a descobrir!!!

Si esteu interessats cal que feu aviat les inscripcions ja que les places són limitades¡¡¡¡¡¡¡

Podeu trucar al 646601580 / enviar un mail a info@cacis.cat

 

 

 

No Comments

Post A Comment