Estiu nòmada – 1a setmana

Segon dia

 

Avuí traballem i experimentem amb la ceramista Maria Picanyol , ella ens fa moure els dits sobre el fang i fem formes abans de sortir al bosc.  Farem un obra col·lectiva amb ella amb diferents textures dels arbres!!!

Textures dels arbres com el pi i  l’alzina.  Els rastres que deixen al fang els fem servir per fer un de nous amb diferents peces.

Una escultura feta entre totes!!!! GENIAL i DiVERTIT!!!!

 

 

Tercer dia

 

Avui hem anat al bosc per deixar  senyals al bosc!!!

Com a taller de sensasions he fet unes canoes fetes amb canyes verdes, volem experimentar si navegaran al torrent.

Durant la setmana anem fent cada dia una mica del nostre quadern del tacte. Com vam trobar molts cus el primer dia al torrent de les Tàpies, dedicarem una estona a escriure un conte.

 

 

Quart dia

 

Avui torna Maria Picanyol !!!

Maria recull totes les peces petites per ficarles al fon, i també l’obra col·lectiva feta amb textures de troncs!!!!

 

 

Cinquè dia

 

Anem a fer navegar els nostres bots fets amb canyes verdes. Tornem al torrent per jugar amb l’aigua i els peus.

Hem descobert un lloc amb moltes libèl·lules, també li diem espiadimonis , moltes són blaves i els seus ulls són extraordinàriament grans i sortints, i són els més perfectes d’entre els insectes. Viuen en aigües continentals i respiren per mitjà de brànquies traqueals i anals.Hem vist molts ous que femella pon els ous dins de l’aigua. De l’ou surt la larva que muda unes 8-15 vegades la seva pell per créixer; en les darreres fases de la metamorfosi les larves s’anomenen nimfes. Finalment la nimfa surt de l’aigua pujant per la tija d’una planta i trenca la pell per sortir com a adult.

Els bots han navegat perfectament una i un altre vegada!!!

Desprès hem tornat al taller i hem treballat una estona amb les mans, retallant els personatjees del nostre conte del “Cuc Restret”

Ja tenim els nostre quadern fet, hem fet motricitat fina, la motricitat fina fa referència als moviments voluntaris molt precisos de les mans, peus i dits, que impliquen petits grups de músculs i que requereixen una major coordinació. Comprèn totes aquelles activitats realitzades pels infants que necessiten una precisió, un alt nivell de coordinació visio-manual, una força controlada i una bona concentració; és a dir, que es treballen els moviments amb precisió realitzades per la mà, els dits, el canell, l’avantbraç i el braç. Alguns exemples són: escriure, agafar objectes, fer la pinça, pessigar, estripar i retallar també!!!!

 

No Comments

Post A Comment